-Posty/Porady/Ogłoszenia - O nas - Zaloguj się

Tytuł:Sylwestrowa przystawka- Pierożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem
Opublikowany 30 grudnia 2024 16:54 przez PawełA

Dobrze zorganizowana impreza sylwestrowa nie tylko pozwoli nam i naszym gościom dobrze się bawić, ale będzie też sporym zastrzykiem pozytywnej energii na cały następny rok. Dlatego też przed zaproszeniem gości, należy dokładnie przemyśleć i zaplanować przebieg przyjęcia, menu na sylwestra,

Krok 1

Nagrzej piekarnik do 220°C. Rozmroź szpinak i dobrze odciśnij. Pokrój drobno czosnek. Wymieszaj szpinak ze śmietanką, Fixem Makaron kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr, czosnkiem i oregano. Doprowadź do wrzenia, gotuj przez 5 min.

Pierożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem - Krok 1

Krok 2

Pokrój ciasto na kwadraty ok 8 cm.

Pierożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem - Krok 2

Krok 3

Połóż nadzienie szpinakowe i złóż tak, by powstały trójkąty. Dobrze połącz brzegi ciasta. Użyj wody lub białka jajka, jeżeli to konieczne.

Pierożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem - Krok 3

Krok 4

Piecz przez 20 min na złoto.

Składniki

gotowe ciasto francuskie

1 opakowanie

Makaron

1 opakowanie

mrożony szpinak

250 gramów

ząbek czosnku

1 sztuka

śmietanka

50 mililitrów

suszone oregano

1 łyżeczka

Źródło: https://www.przepisy.pl/przepis/pierozki-z-ciasta-francuskiego-ze-szpinakiem

Brak komentarzy.

Dodaj swój komentarz
Na początku komentarza wpisz swoje imię lub pseudonim
Komentarz osób zalogowanych jest widoczny natychmiast
Komentarz osób niezalogowanych będzie widoczny po zatwierdzeniu przez autora postu