Nagrzej piekarnik do 220°C. Rozmroź szpinak i dobrze odciśnij. Pokrój drobno czosnek. Wymieszaj szpinak ze śmietanką, Fixem Makaron kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr, czosnkiem i oregano. Doprowadź do wrzenia, gotuj przez 5 min.
Pokrój ciasto na kwadraty ok 8 cm.
Połóż nadzienie szpinakowe i złóż tak, by powstały trójkąty. Dobrze połącz brzegi ciasta. Użyj wody lub białka jajka, jeżeli to konieczne.
Piecz przez 20 min na złoto.
gotowe ciasto francuskie
1 opakowanie
Makaron
1 opakowanie
mrożony szpinak
250 gramów
ząbek czosnku
1 sztuka
śmietanka
50 mililitrów
suszone oregano
1 łyżeczka
Źródło: https://www.przepisy.pl/przepis/pierozki-z-ciasta-francuskiego-ze-szpinakiem
Brak komentarzy.