-Posty/Porady/Ogłoszenia - O nas - Zaloguj się

Tytuł:Marchewka obniża poziom cukru. Są nowe badania
Opublikowany 23 stycznia 2025 20:03 przez StanisławaR

Zmagasz się z wysokim poziomem cukru? Naukowcy: To superwarzywo, które zbija glikemię

Najnowsze badania dowodzą, że popularne warzywo, często stosowane w kuchni, może stać się kolejnym sojusznikiem do walki z podniesionym poziomem cukru we krwi. Marchewka, bo o niej mowa, wpływa nie tylko na zachowanie prawidłowej mikrobioty jelit, ale może też sprzyjać uwalnianiu GLP-1, czyli hormonu, który ma działanie bardzo podobne do leków stosowanych w leczeniu cukrzycy i otyłości.interia.pl

 

Brak komentarzy.

Dodaj swój komentarz
Na początku komentarza wpisz swoje imię lub pseudonim
Komentarz osób zalogowanych jest widoczny natychmiast
Komentarz osób niezalogowanych będzie widoczny po zatwierdzeniu przez autora postu