Tytuł:
Marchewka obniża poziom cukru. Są nowe badania
Opublikowany
23 stycznia 2025 20:03 przez StanisławaR
Zmagasz się z wysokim poziomem cukru? Naukowcy: To superwarzywo, które zbija glikemię
Najnowsze badania dowodzą, że popularne warzywo, często stosowane w kuchni, może stać się kolejnym sojusznikiem do walki z podniesionym poziomem cukru we krwi. Marchewka, bo o niej mowa, wpływa nie tylko na zachowanie prawidłowej mikrobioty jelit, ale może też sprzyjać uwalnianiu GLP-1, czyli hormonu, który ma działanie bardzo podobne do leków stosowanych w leczeniu cukrzycy i otyłości.interia.pl
Brak komentarzy.
Dodaj swój komentarz
Na początku komentarza wpisz swoje imię lub pseudonim
Komentarz osób zalogowanych jest widoczny natychmiast
Komentarz osób niezalogowanych będzie widoczny po zatwierdzeniu przez autora postu